Tot ce trebuie să știi despre voalurile de mireasă


Voalul de mireasa este un accesoriu traditional care simbolizeaza puritatea si defineste statutul de mireasa. Acest accesoriu a fost purtat de mirese din antichitate, iar traditia de a purta un voal de mireasa a continuat pana in zilele noastre.

Voalul este purtat peste capul miresei si poate fi lung sau scurt, dintr-un material fin sau mai gros. In trecut, voalul era purtat pentru a ascunde chipul miresei de ochii strainilor, dar acum este purtat mai mult dintr-un motiv estetic.

Importanța voalului de mireasă poate varia de la mireasă la mireasă. O parte dintre viitoarele mirese consideră că voalul este un accesoriu esențial care completează ținuta de mireasă, alte consideră că este la fel de important precum rochia de mireasa, în timp ce o parte dintre mirese nu dau o importanță asa mare acestui accesoriu şi preferă să îl înlocuiască cu o variantă mai modernă (de ex. voaleta, fundita pentru par, bijuterii pentru par ) .

Pentru unele mirese şi familia acestora, voalul poate fi o tradiție importantă sau o parte esențială a ceremoniei religioase. Pentru altele, poate fi pur și simplu un accesoriu frumos care completează ținuta de mireasă. În mod traditional, voalul este cumpărat de către Naşa Miresei.

În general, importanța voalului de mireasă poate fi diferită pentru fiecare mireasă, în funcție de valorile și tradițiile ei personale, precum și de preferințele sale estetice.

Totuşi, dacă sunteţi viitoare mireasă şi nu ştiţi incă sigur dacă vă doriţi voal sau nu, e bine să luaţi in calcul importanţa lui în fotografiile de nuntă.

Voalul poate adăuga un element de dramatism și romantism la ședința foto de nuntă. Voalul poate fi folosit pentru a crea un efect de cascadă sau de a adăuga un element de mișcare în poze.

Fotograful poate utiliza voalul pentru a crea un efect de adâncime sau pentru a accentua anumite zone ale pozei, cum ar fi chipul miresei sau decorul.

Voalul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea un contrast interesant în poze, cum ar fi în situaţiile unui fundal verde sau albastru.

Fotograful poate folosi voalul pentru a crea diferite efecte de lumina, cum ar fi utilizarea lui pentru a captura reflexii sau pentru a crea umbre interesante în poze.

Există mai multe tipuri de voaluri pentru mirese, fiecare cu propriile lor caracteristici unice:

  • Voal lung: Acest tip de voal este cel mai tradiţional și poate fi purtat în mai multe modalități, cum ar fi înfășurat în jurul capului sau prins în păr cu pieptene de par, impreună cu o coroană sau o diademă. Acesta este un accesoriu de mireasă spectaculos, ce poate schimba cu totul aspectul per total al rochiei de mireasă. Voalul lung poate fi fabricat din diferite materiale, cum ar fi dantela, mătase sau tulle;
  • Voal scurt: Voalul scurt este mai modern și mai ușor de purtat decât voalul lung. Este adesea purtat în combinație cu o coafură scurtă sau medie. Voalul scurt este ales preponderent de miresele care doresc sa îl poarte de la începutul nunţii până dimineata la dezgătitul miresei;
  • Voal cu trena: Voalul cu trena este un tip de voal lung care are o trenă adăugată la spate. Trena poate fi lungă sau scurtă și poate fi purtată în spatele miresei sau aruncată peste umeri;
  • Voal dublu: poate fi lung sau scurt şi are două straturi, unul mai scurt şi unul mai lung. Cel mai scurt poate fi purtat si peste faţa miresei, sau doar la spate, pentru un efect mai amplu, de volum;
  • Voal personalizat: este cea mai nouă tendinţă în materie de voaluri de mireasa; acesta poate fi atât lung cât şi scurt si este un voal lucrat special pentru fiecare mireasă în parte, fiind brodat cu elemente specifice, particulare cuplului precum numele mirilor, data nunţii sau alte texte semnificative pentru cei noi, creând un element unic şi special, un voal de mireasă unicat, personalizat, realizat la comandă.

Voalurile pot fi simple, diafane si astfel se asorteaza la orice tip / model de rochie de mireasa, cu bordura de dantela sau pe lungimea lui pentru un plus de eleganta, cu perle capsate sau brodate si personalizate in functie de dorinta si inaltimea fiecarei mirese.

Pentru niste fotografii de nunta spectaculoase e ideal sa alegi un voal lung de aprox. 3 – 5 metri. Daca iti doresti o varianta mai comoda, care sa arate elegant si sa fie usor de purtat pe toata perioada evenimentului, e bine sa te orientezi catre un voal cu lungime maxima de 2 metri.

Așadar, draga noastră cititoare, îţi doreşti voal în ziua nunţii tale?? Daca da, ce tip de voal ţi-ar plăcea, care crezi că te-ar reprezenta cel mai bine și cu ce îți dorești sa fie personalizat? Trimite-ne mesajul tau aici si noi revenim cu toate detaliile.