Ingrijirea bijuteriilor si accesoriilor


ingrijire-bijuterii-swarovski-argintIngrijirea bijuteriilor si accesoriilor lucrate manual din Argint si Swarovski Elements: se recomanda stergerea bijuteriilor si accesoriilor dupa fiecare purtare cu material din textil uscat si moale, preferabil bumbac, pentru a-i mentine luciul si pentru a indeparta orice urme de amprente, praf, particule de make-up.

Se recomanda pastrarea bijuteriilor si accesoriilor in ambalajele originale, in cutii speciale pentru bijuterii sau in cutii personale de bijuterii, separat de alte piese, pentru a evita intrarea in contact cu diverse substante precum particule de parfum, odorizante de camera sau alte particule, zgarierea si lovirea cu alte materiale sau metale.

Nu se recomanda purtarea permanenta a bijuteriilor sau purtarea in timpul somnului, in timpul dusului, in timpul activitatilor sportive, la piscine, etc.

Se va evita contactul bijuteriilor si accesoriilor cu apa, sapun, parfum, produse de make-up, produse de ingrijire personala precum creme si lotiuni, produse de styling (fixativ) sau orice alte substante chimice care pot deteriora textura elementelor. Nu se recomanda pastrarea bijuteriilor in spatii cu umezeala. Toti acesti factori pot provoca pierderea stralucirii bijuteriilor si modificarea culorii metalelor.

Argintul este un metal pretios, care, in mod natural, oxideaza in timp, in contact cu aerul (si cu substantele mentioneate mai sus). O solutie pentru a preveni acest lucru este pastrarea bijuteriilor in pungute de plastic tip ziplock.