Pentru miresele care vor sa straluceasca in ziua nuntii!


Draga Miresica,

Ziua nuntii este un moment la care noi, fetele, ne gandim inca dinainte de a-l intalni pe Fat-Frumos si visam cu ochii deschisi la rochita de mireasa inca din adolescenta.

Cand minunatul eveniment are loc, si noi spunem „DA” alesului nostru, primul gand in ceea ce priveste nunta are legatura cu … rochita de mireasa! Toate ne dorim sa ne simtim speciale in ziua nuntii, sa aratam fabulos, iar pentru ca aparitia noastra sa fie memorabila este necesar sa alegem cu grija rochita, coafura ideala, machiajul impecabil si bijuteriile si accesoriile perfecte.

O sa detaliem un pic subiectul legat de bijuterii si accesorii de mireasa, un domeniu care este foarte drag mie. In ultimii 7 ani, ceea ce a inceput ca o pasiune pentru mine, a continuat ca un proiect personal si creste in fiecare zi, cu fiecare doamna si domnisoara pentru care lucrez o piesa unicat, personalizata.

Asadar, dupa ce ai ales rochita pe care o vei purta in ziua cea mare, este bine sa incepi sa te gandesti si la accesoriile pe care doresti sa le porti. Vei tine cont in alegerile tale de modelul rochitei, de forma fetei si de tematica nuntii. Le vom analiza pe fiecare in parte.

Este recomandat ca toate bijuteriile pe care le purtam sa se asorteze, sa faca parte din acelasi set, iar pentru asta este necesar ca elemente folosite la cercei, colier, bratara sa se regaseasca si la accesoriul de par.

Daca rochita noastra are aplicaticate perlute, putem alege bijuterii lucrate doar cu perle sau in combinatii cu cristale. Rochia de mireasa este realizata cu materiale fine, calitative, de aceea, cand vine vorba de bijuterii, trebuie sa avem grija ca acestea sa fie realizate tot din materiale de calitate pentru a innobila tinuta. Toate piesele semnate Madamme Bijoux sunt lucrate cu materiale atent alese, Argint 925 si Swarovski Elements.

 Daca rochita este tip corset, cu umerii goi, putem alege sa purtam un colier mai masiv, dar vom alege niste cercelusi simpli si scurti. Daca nu dorim un colier voluminos, insa dorim sa purtam ceva la gat, putem alege un lantisor fin si un pandantiv micut. Daca decolteul rochitei nu permite nici o bijuterie in jurul gatului, sau daca rochia are prea multe aplicatii si elemente decorative, recomandarea mea este sa alegem sa purtam o pereche de cercei mai deosebita, o bratara si un accesoriu de par. O pereche de cercei lungi, lucrati cu cristale mai mari, tip candelabru sau tip ciorchine, ne va pune in valoare machiajul si ne va alungi gatul.

Chiar daca alegem sa purtam o bratara finuta, cu montura de cristale mici sau o bratara mai masiva, cu elemente mari, rezultatul va fi unul foarte frumos. Elementele Swarovski vor avea grija sa scoata in evidenta incheietura mainii si sa puna in valoarea intreaga tinuta.

In ceea ce priveste accesoriul de par, acesta ar trebui ales in functie de felul in care urmeaza sa iti aranjezi parul. Poti purta o diadema, o tiara, agrafe decorate pentru coc sau o bijuterie de par. Accesoriile pentru par sunt un must have in tinuta unei mirese.

De forma fetei trebuie sa tinem cont in alegerea cerceilor. In imaginea de mai jos gasiti exemplificate tipurile de cercei adecvate fiecarei forme de fata, rezumate intr-un tabel cu „asa da, asa nu”. De exemplu,daca avem fata rotunda, este recomandat sa evitam cerceii rotunzi sau foarte lati si sa optam pentru un model mai lung, tip ciorchine, pentru a ne alungi chipul.

Sursa: Pinterest

 Sursa: Pinterest

Nu in ultimul rand trebuie sa tinem cont de tematica nuntii cand ne alegem accesoriile. Daca nunta are o tema vintage, putem opta pentru o pereche de cercei cu elemente florale, sau bijuterii in nuante de roz, violet, roz-prafuit.

Daca nunta are o tema marina, putem alege bijuterii si chiar pantofi in nuante de albastru sau bleu.            

                                

Daca ne dorim o nunta shabby chic, inspirata din povestile cu printese, unde romantismul sa pluteasca in aer, putem alege o pereche de cercei in nuante dulci de roz si lila.

 

Daca, din contra, ne dorim o nunta regala, cu un aer imperial, covor rosu si trandafiri, este necesar sa purtam bijuterii extrem de elegante, cu un aer glamour.

Cand alegem bijuteriile nu trebuie sa uitam de mirele nostru. Pentru ca si tinuta lui trebuie sa fie impecabila, acesta are nevoie de o pereche de butoni deosebiti.

 p17                                                              p18

Toate fotografiile sunt proprietatea Madamme Bijoux.

                                                                                        Cu drag,

                                                                                                  Roxana